Herbal Vape

Amivel magamba szívhatom az egészséget

  • [ti_wishlist_products_counter]
  • [ti_wishlist_products_counter]

Frakcionált kókuszolaj

 

A frakcionált kókuszolaj egyre népszerűbb lett és egyre több országban kezdték használni. A nyers kókuszolaj egészséges és nem tartalmaz adalékanyagokat. Erős aromája és sűrű állaga miatt azonban nem használható speciális esetekben, ezért készítették el a frakcionált kókuszolajat.

A frakcionált kókuszolaj egy könnyű, selymes olaj, nem hagy zsíros érzetet. Színtelen, szagtalan

A frakcionált kifejezés azt jelenti, hogy csak egy része az egész olajnak, vagyis a hosszú szénláncú triglicerideket eltávolították, és csak a közepes láncú trigliceridek alkotják. Ezért szobahőmérsékleten nem szilárdul meg (mint a kókuszzsír). Stabil, nem avasodik, nagyon hosszú ideig eltartható és nem igényel hűtést.

A frakcionált kókuszolaj úgy készül, hogy feldolgozzák és finomítják a szűz kókuszolajat, ezáltal nagymértékben eltávolítják a hosszú triglicerid láncokat. Először a tiszta kókuszolajat hidrolízissel dolgozzák fel, majd gőz-desztilláción esik át, így válik az olaj végül frakcionálttá. A tiszta kókuszolajhoz képest ez a változat nem marad szilárd szobahőmérsékleten.

A hosszú triglicerid láncok eltávolításával a kókuszolaj stabilabbá válik, valamint hosszabb ideig is eltartható, vagyis kevésbé romlik meg.

Nem tartalmaz semmi, a szervezetre ártalmas vegyi anyagot, illetve az egészségre káros transz-zsírt.

A frakcionált kókuszolaj kiváló hidratáló tulajdonságokkal bír, antioxidáns hatású, természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, nagyon széles körben felhasználható.

Kis mennyiségben tartalmaz kaprilsavat, ami szintén gombaölő tulajdonsággal bír. Kutatások folynak a laurinsav hepatitis-C és HIV vírussal szembeni hatékonyságáról is.

A kaprilsavat különböző észterek parfümökhöz való előállításához, valamint antimikrobiális szerként is használják az élelmiszeriparban.

 

  • Bőrhibák eltüntetése
  • Hidratálja a bőrt
  • Antibakteriális hatású
  • Gomba-, és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik.
  • A kaprilsav megszünteti az élesztőgombák túlszaporodását
  • A candida törzs – által okozott fertőzést csökkenti
  • Mellékhatások nélkül

 

Olvadáspontja 16-17°C
Forráspontja 237°C
Sűrűsége 0,91 g/cm3
Gyógyszerkönyvi minőség!